vineri, 14 august 2009

O Gargaritza Rosie si un Motan Albastru


Niciodata nu mai judec omul dupa masina pe care o are…

De cind m-am vazut cu a doua masina in colectie ma tot gindesc la vorba americanilor: noi suntem aia care ne tinem masinile bune pe strada si junk-urile in garaj.

Fiindca junk-ul are valoare sentimentala, are istorie si par de la ciine peste tot. E de multe ori prima masina pe care ai avut-o vreodata, masina care te-a dus la primul job, prima vacanta, primul divort, masina care ti-a indurat tranzitia la americanizare, primele greseli si ezitari la exit-urile de pe autostrada precum si contactul cu cele mai mari si mai crapate sosele din lume (cred!). Junk-ul e locul unde pot sa-ti curga firimituri din gura, sa-ti sara mustarul literalmente sau sa-ti versi cafeaua fierbinte in poala. Fara sa tresari poti linistit sa te grabesti prin toate gropile sau, fara multe mofturi, sa lasi sa-ti atirne matze si cabluri din te miri ce loc. Si, daca controbai mult si bine pina-n fund, gasesti si camasa aia in carouri pe care credeai ca ai pierdut-o acum cinci ani..
Fiecare american, oricit de bogat, are in amintire si intr-un colt de suflet bine ascuns un junk de masina care conteaza mai mult decit mertzanul model 2010 sau TT-ul sau ultimul ragnet de nava spatiala NASA.

Masina de azi reprezinta cine vrei sa fii. Junk-ul iti arata de unde ai pornit.



Dedic acest post tuturor Hondelor, Hyundailor, Ford Escortelor, Pontiacelor,
Mustangilor sau Dodge Neonilor carele au fost sau urmeaza a fi sacrificate pentru binele nostru. Haleluia! We love you michael!

5 comentarii:

  1. Splendid!Chiar merita gargarita rosie acest omagiu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Merge un felicitari pentru noua masinuta si un RIP Dear Honda? Daca da, sa le primesti din parte-mi si sa accelerzi la iesirea pe exit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oh, ce culoare frumoasa are motanul! Sa-l stapanesti sanatoasa si sa-l conduci fara incidente.
    Chiar arata a masina de grown-up :)
    Sarmana gargarita, ce sifonata a iesit din poveste.

    RăspundețiȘtergere
  4. Citesc,in egala masura cu interes si placere blogul tau.Esti atenta la detalii,la exprimari,la ortografie...Felicitari!Dar,citind acest post,m-am incruntat un pic:"a controbai" si "ragnet"?"Americanisme" sau neologisme?:)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim - apreciez faptul ca exista totusi cineva care remarca si apreciaza efortul.. desigur, pina nu angajez un corector, o sa tot gasesti greseli de-astea. Nimeni nu-i perfect.. De fiecare data cind citesc mai corectez cite ceva care mi-a scapat la anterioarele o mie doua sute paishpe citiri. Si-apoi.. ca sa-mi gasesc si o scuza la moda: cine zice ca asa trebuie sa fie? Limba evolueaza..

    RăspundețiȘtergere

I SUPPORT JACK

I SUPPORT JACK
View Dona Eliescu's profile on LinkedIn