marți, 26 mai 2009

Oina Americana prin vene imi curge..


Presupun! Altfel nu-mi explic cum de sunt atit de priceputa la un joc cu care nu numai ca nu m-am intilnit vreodata dar n-am niciun habar cum funtioneaza.
Povesteam cu ceva vreme in urma de niste domni bine imbracati care se dau cap in cap intr-un patratel mai mic decit un sfert din totalul terenului, se inghesuie, se trag de tricouri si alearga cu minusi cit o laba de urs dupa o mingiuca pe care unul periculos cu o bita o loveste cit colo? Eh, ala e baseball! Eu sunt priceputa la softball. Softball e ca baseball, dar decit ca pentru oameni fara pretentii sportive. Mingiuca e mai mare si mai moale iar regulile mai relaxate, sa alerge toti mosii, tabagicii precum si echipa de atletism a Microsoft.
Asadar, sefa mea, care si-a facut un scop in viata in a nu ma lasa o clipa sa ma plictisesc, a inventat o noua tortura. A gasit o liga de amatori-fara-de-hobby de softball si ne-a inscris pe toti. Vorba vine pe toti, caci numai cei mai talentati am fost selectionati. Talentati in sensul de entuziasti sustinatori-bautori de bere. Echipa scolii generale de autisti si debili mintali ne-ar putea da lectii de coordonare, comunicare si spirit de echipa. Pentru ca jumatate din mindra noastra echipa e formata din fetele-cochetele cu pantaloni scurti, pline de tupeu si cam atit. Cam ca mine. Un sfert e formatia de jucatori de ping-pong online in retea a programatorilor si inginerilor de sistem din firma. Iar restul - indivizi cu ambitii mari de care ridem noi, cele doua echipe mai sus-mentionate. Pentru ca pina si echipamentul lor de semi-profesionisti-de-odinioara le rinjeste, farimat de vreme si mincat de molii.
Inconstienti dar optimisti ne-am adunat intr-o dupa-amiaza senina de joi pe terenul scolii. Ni s-a facut cunostinta cu echipa adversa: cistigatorii asa-zisului campionat de anul trecut, fiorosi, razboinici, veniti cu scule potrivite, minusi, mingi, bite, chestii-fitze, fani-neveste-copii, numai maseurul le lipsea. Sau poate nu lipsea dar nu l-am remarcat in multime, ocupata fiind cu indicatiile arbitrului, singurul cu privirea inteligenta a unui om de Neanderthal care stie despre ce vorbeste. Mi-am incordat cei trei neuroni pina mi-am aratat muschii dintre sprincene in incercarea de a prinde sensul strigaturilor de la marginea terenului: two-one, strike si altele pe care nici nu stiu sa le scriu. Ce am inteles e esentialul: daca ai o bita in mina incerci sa lovesti mingea (fara sa ranesti pe cineva); daca ai lovit mingea alergi; daca vezi mingea venind catre tine -si nu ai nimic in mina- o prinzi. Simplu! Restul e mai putin important, oricum se scoate la montaj.
Eh, sa nu mai mentin suspansul.. ne-am batut, doar 24 la nothing (scorul, precizez, sa nu se inteleaga cumva gresit). Dar fiindca suntem o adunare de pozitivi, am purces numaidecit la sarbatorit succesul la circiuma care a ne sponsorizeaza “echipa”. Vom sterge rusinea joia asta. Vara e tinara. Campionatul abia a inceput. Atitea meciuri de pierdut, atitea beri de baut...

6 comentarii:

  1. You know, you funny lady... berry, berry funny lady. Dar cu asta m-ai dat gata. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut faze cu baseball in diverse filme americane si nu am reusit sa ii inteleg regulile (in apararea mea, spun ca nici nu am incercat prea tare). Habar n-am de ce multimea se agita cu atata entuziasm in tribune.
    Tu ai trecut la partea practica, bravo, studiezi sistemul din interior :)
    Softball is good, ca faci miscare si precede o bere si o gluma. Iti tin pumnii si imi aduc aminte de o expresie a sportivilor, auzita la tv: "sa facem performanta!"

    RăspundețiȘtergere
  3. Da' un pic de efort se face cu softbalu' asta? Ca mie incepe sa-mi creasca burta si caut alternative la mersul pe jos si pe bicicleta...Ca berea aia de dupa e tentanta rau, deci...A, si nu le-ai zis astora ca noi, romanii, suntem stramosii baseball-ului?! Ca io asa am citit intr-un almanah, ca romanii nostri emigranti au jucat oina si astora le-a placut si au preluat ideea! Da' sa stii ca almanahul ala era Almanahul SF din '87...

    RăspundețiȘtergere
  4. Da-da-da, mama miscarii ce mai faci! Flavius, sa stii ca daca te bazezi pe asta sa se puna ca sport.. cred ca un meci intreg nu face cit o bere (vreau sa zic o bere de calorii si alte chestii care mai intra pe-o parte si ies prin pori).
    so.. mai bine ping-pong!

    RăspundețiȘtergere
  5. Haha.. cine credeti voi ca se mai oboseste sa "joace" ping-pong in retea, cand poti sa ai propriul tau ceas Pong de perete care sa joace pentru tine.

    Uite aici ceasul-joc Pong care pe langa faptul ce-ti arata ora exacta.. face din asta si un eventiment sportiv.. HA!

    La fiecare minut, partea dreapta castiga. La fiecare ora, castiga partea stanga.. si tot asa pan' la miezul noptii cand scorul se reseteaza si partea stanga, ca si partea dreapta raman cu buza umflata..

    RăspundețiȘtergere
  6. Hm, suna tentant Las Vegas dar anul asta nu putem ajunge...

    RăspundețiȘtergere

I SUPPORT JACK

I SUPPORT JACK
View Dona Eliescu's profile on LinkedIn