luni, 25 februarie 2008

Unde e mai nashpa? Let’s blog about that!

Assumptions: Sa presupunem ca suntem impartiti in doua tabere: o parte dintre noi aici si o parte acolo. Nu definim strict conceptele de aici sau acolo, total neimportant, e doar o chestiune de sistem de referinta. Sa zicem variabile convenabil alese.

Am citit deunazi un comentariu pe blogul Lolei si am ris: „Sunt un roman simplu ce vreau impreuna cu un prieten si parintii lui sa plecam din Romania in State pentru o viata mai buna si pentru a scapa de tara asta mizera cu toti boschetarii, handicapatii si TIGANII de aici..”

Dar nu e de ris!Ce mi-a placut la nesfirsit e ca Lola a incercat sa raspunda politically correct domnului in cauza, asa ca sa nu fie doamne-fereste dezamagit cind o sa constate ca tigani deghizati in alte neamuri si culori sunt peste tot. Dar cred ca omul deja plecase, se imbarcase catre pomul laudat, asa ca n-a mai auzit.

Si atunci mi-a revenit din nou intrebarea: unde-i dom’le mai nashpa si de ce? O lume perfecta nu exista si oriunde ai fi ajungi la un moment dat sa faci o lista cu „asta da” si „asta nu”, tragi linie si aduni in josul paginii. Ce-ti da la sfirsit impreuna cu bunul simt si gradul de masochism din ADN iti spun unde iti e locul.

Asadar, arunc o provocare catre cei care sunt aici (oriunde ar fi aici asta!): unde e mai nashpa? Care sunt cele trei to cinci motive pentru care aici e mai bine decit acolo? Si invers, neaparat!

Lola, Amalia, Ina, Simona, Provincia, Romania, Personajul Colectiv.. whatever! Oameni si femei! Lume, lume! Zice tu cum e mai bine!

Scrie-mi pe adresa dona at donazz dot com si publicam aici. Cite capete atitea pareri si experiente. Un roman simplu informat face cit doi si unde-s multi puterea creste. In traducere libera: United We Stand!

10 comentarii:

  1. Raspunsul cel mai complet pe care l-am auzit: "Si in Romania puteam sa am o casa intr-un cartier ca asta (select adica) dar mi-ar fi fost rusine sa ma uit in oglinda." Americanul.com

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am inteles, vrei sa scriem aici, in e-mail sau pe bloagele noastre?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu vreau sa primesc pe meil ca sa nu apara la comentarii ci ca un post de sine statator, cu toate comentarii voastre. Daca vrei sa pui si la tine pe blog of course:))

    RăspundețiȘtergere
  4. pot si eu??pot sa zic cum e aici si cum a fost acolo??

    RăspundețiȘtergere
  5. @just a girl -but of course ca poti! plizzz!

    RăspundețiȘtergere
  6. eu mi-am inchis blogul, ca nu-mi mai aminteam de ce scriu la el, dar asta nu inseamna c-o sa mai intru pe la unii din cind in cind. :)

    probleme sunt peste tot, dar in Romania este mai greu ca oriunde. Orice problema este acolo o fundatura. Orice mica problema, acolo trebuie sa-ti faci tel in viata din ea.

    Eu nu m-as putea intoarce in Romania. Nu din alte motive, dar imi place ca lucrurile sa mearga ca pe roate. Eficient.

    RăspundețiȘtergere
  7. ca "n-o" sa mai intru la altii pe blog din cind in cind. :)

    (erata)

    RăspundețiȘtergere
  8. @ simona -doamna, lasa ifosele si scrie-mi o epistola ca am auzit ca esti scriitoare si as vrea sa profite si blogul meu de talentele dvs. Se poate?

    RăspundețiȘtergere
  9. cam tirziu pentru epistola, huh?!

    vad ca s-au incins spiritele pe-aici pe subiectul asta. stai sa citesc ce ti-au scris oamenii astia, si ce-ai mai scris tu.

    :)

    RăspundețiȘtergere
  10. scuze, dar nici n-am rabdare sa citesc tot. :) e o discutie inutila. pentru fiecare e bine acolo unde decide sa ramina. sau n-are de ales decit sa ramina acolo.

    eu nu m-as intoarce in bucuresti nici cu pistolul la timpla. nu mai e locul meu acolo. Ma simt straina. Viata aici m-a schimbat. Am alte pretentii.

    mai mult n-am de zis.

    RăspundețiȘtergere

I SUPPORT JACK

I SUPPORT JACK
View Dona Eliescu's profile on LinkedIn