duminică, 15 aprilie 2012

Happy Bunny Day

Nu stiu despre voi dar in jurul meu, cind vine vorba despre Paste, primul raspuns care ar aparea intr-un sondaj bine facut ar fi cadouri. Ca si Craciunul, ca si Mother’s Day, ca si orice alta sarbatoare americana sau importata. Un alt studiu ar concluziona probabil ca americanul de rind munceste jumatate din viata numai pentru cadouri.

Trec peste faptul ca deja am inceput sa sarbatoresc Pastele altor categorii de crestini. Eu sunt o fire toleranta, mai ales cind e vorba de sarbatorit ceva si mai putin cind e vorba de shopping –acum am inteles ce simte un chinez de anul nou cind nu are unde sa cumpere un chibrit ca toate magazinele sarbatoresc cu luminile stinse si usile inchise.

Orice sarbatoare e buna, mi-am zis duminica trecuta cu gura plina in toiul sarbatoririi Pastelor cu o gasca de alti crestini ortodocsi. Data exacta e mai putin importanta, oricum e doar o conventie. Important e sa fim flexibili, traim intr-o lume foarte ocupata si vrem sa acomodam pe toata lumea. Asa ca sarbatorim si noi cind se poate si e lumea disponibila. Oricum, sarbatorirea la o saptamana dupa chioscul din colt nu are decit avantaje: toate sunt la reduceri iar magazinele sunt deschise in caz ca ramii fara bere sau fara oua (douamne fereste!).

Asadar, iar mi se umplura ochii de iepurasi si outze in toate culorile, formele si materialele pe care mintea umana le poate concepe. Cosuletze cu iarba comestibila, ciocolatzele, bombonele si alte oferte speciale in culori pastelate, nelipsitele felicitari tematice glumetze, serioase, religioase cu mesaje pre-imprimate. Lumea alearga de colo-colo cumparind isteric orice branduit de sarbatoare. Vecina de sus ne pune din nou la usa o punga cu cadouri. Vecina de alaturi si-a scos familia de iepurasi de plus pe bancutza decorativa de pe palier.

Daca ar fi dupa mine, in fiecare zi as sarbatori cite ceva, ba chiar as sarbatori acelasi lucru in fiecare zi, cu beculetze la streasina, inimioare de ciocolata pe masa, ouletze colorate, steguletze alb-ros-albastre si reduceri de pina la 80% la gratare, bere si papuci de plaja.

Hai cu usa bai crestine, sa ciocnesti un ou cu mine!

I SUPPORT JACK

I SUPPORT JACK
View Dona Eliescu's profile on LinkedIn